Gennaker

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Sun 5 Jun 2011 07:32
Diavoorstelling afspelen Diavoorstelling afspelen Alle foto's opslaan Alle foto's opslaan Wil je deze foto's allemaal tegelijk opslaan? Hoe doe je dat
Foto's zijn 30 dagen online beschikbaar.
 
38.30.48N 0.13.12E
 
 
We hebben een zeer voorspoedige reis gehad en zijn met een zwaar beladen auto woensdag hier aangekomen. Kismet lag er prima bij, mede dankzij de goede zorgen van onze Belgische vriend John. We willen hier voorlopig nog niet weg. We hebben trouwens ontzettend veel klussen te doen. Vrijdag ochtend is Kismet even het water uit geweest om de nieuwe keelcooler (voor de koelkast) aan te brengen. Onze oude TV was stuk en al 2x tevergeefs gerepareerd. We hadden een vervangende TV uit Nederland meegenomen. Die zit er nu netjes in, maar blijkt na 1 minuut te zeggen, dat hij geen signaal ontvangt; niet van de TV-antenne, maar ook niet van de laptop. Onze radio/CD-speler was al niet best, maar is nu helemaal ter zielen.  Die wordt vervangen en de TV gaat er uit. We kunnen de buitenlandse programma's toch niet verstaan. Op de plaats van de TV gaan we nu met behulp van John opbergruimte voor CD's maken. We hebben vrijdag de gennaker (die in tweeën gescheurd was) gerepareerd terug gekregen. Maar die moest weer in zijn cocon. In die cocon lopen lijntjes, waar de gennaker langs moet, maar niet omheen mag. Hoe krijg je dat voor elkaar? Zie de foto's.
Voor de nieuwe RIB (bijboot) hebben we een mooie plek op het kajuitdak gevonden, zonder dat we constructies daarvoor moesten maken.
Vanavond halen Anneke (zus van Ria) van het vliegveld. Ze blijft een week. Morgen gaan Ria en Anneke naar Hennie (de ander in Spanje wonende) zus. Ze blijven daar 2 nachten; een soort mini-zussen-week.
We hebben ons zondags ontbijt heerlijk buiten in de zon kunnen gebruiken.