Sampson Cay

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Sat 2 Mar 2013 16:21
24:12.53N 76:28.50W
 
Donderdag zijn Martin en Monique met een klein vliegtuigje (max 9 passagiers) vertrokken. We hebben het erg gezellig gehad met hen.

Vrijdag 1 maart. Er wordt voor a.s. weekend harde wind uit NW-N voorspeld. We moeten hier dan wegwezen. We halen de was op, die we gister hebben afgegeven, halen nog een paar boodschappen en 2 jerrycans water en vertrekken. Het is afgaand water tot 16.00. We stoppen voordat we bij een ondiepte zijn. Daar liggen we ook al goed beschut, maar het stroomt hier en Ria wil eindelijk wel eens zwemmen. We besluiten morgen ochtend verder te gaan.

Toen 's-avonds de stroom naar binnen ging lopen, ging Kismet met haar kont naar de wind liggen, waardoor het anker onder de boot kwam te liggen en de ankerketting tegen de waterstag en de kiel. Zelfde als we destijds in Dakhla hadden, waardoor het ankergerei ernstig beschadigd is geworden. Dat moeten we niet weer hebben. Om 10.45 is het HW. Een uurtje daar voor gaan we anker op en varen langzaam over de ondiepte en naar de baai bij Sampson Cay. Daar liggen we ook goed beschut en er staat geen stroom. Als we wegvaren begint het te regenen en als we goed en wel achter ons anker liggen zijn we kletsnat. We hebben 1,5 m water onder de kiel. Met een verval van 1 meter moet dat dus genoeg zijn. De regen stopt en de wind wordt wat minder nu de bui voorbij is. Maar de echte harde wind wordt pas vanavond verwacht. We liggen tegenover een marina. Er liggen nauwelijks schepen in de marina en dat is begrijpelijk: liggeld is 2.75 $ per voet/nacht. Misschien gaan we er wel met de dinghy een keer heen. Er schijnt een goed restaurant te zijn.