Hog Cay

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Tue 12 Feb 2013 22:41
23:36.27N 75:20.67W
 
We zijn zaterdag gezien het weerbericht toch maar de marina in gegaan en daar hebben we geen spijt van gehad. Het liggeld was wel duur, maar we hebben lekker kunnen slapen en dat zou in de baai voor anker beslist anders geweest zijn. De marina bleek een prima restaurant te hebben en we hebben maandag een autootje gehuurd en over Long Island gereden. Boodschappen gedaan. Het eiland zag er troosteloos uit. Veel staat te koop of is verlaten of zelfs al een ruïne. De orkanen zullen hier flink huisgehouden hebben. Inde marina liggen een aantal van die grote hoge motorboten met heel veel hengels. Ze hebben vis gevangen en maken die op het achterdek schoon. Zo wordt er nogal wat bloed over boord gespoeld. De resten van de vis worden aan lijntjes gebonden en over boord gegooid. Er zwemmen een aantal haaien rond die er naar happen en dan wordt er natuurlijk aan het lijntje getrokken. De haaien springen zelfs half het water uit. Een fantastisch (schouw)spel.
De wind is afgenomen. We zijn vandaag om de Noordkaap van Long Island heen gevaren en liggen nu een de NW kant in de luwte van het eiland Hog Cay. Dit is een privé eiland met zelfs een privé landingsbaan. Toch ziet ook dit er verlaten uit.