Paramaribo

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Sun 25 Mar 2012 21:46
5:49.6N 55:08.7W
 
Nadat we met veel moeite ons ontworsteld hebben aan de Amazone hebben we eerst nog 2 nachten door gebracht op Ile du Salut een Frans eilandje voor de kust van Frans Guyana. Om 01.30 '-nachts zagen we een grote ster met een lange lichtpluim tussen de wolken door omhoog schieten: een Ariane raket. Spectaculair! Op het eiland was een herberg me een Franse keuken. Eindelijk weer een heerlijk gegeten.
We zijn zojuist aangekomen in Paramaribo. Liggen op de Suriname rivier voor anker tegenover hotel Torarica en naast een Nederlandse mijnenveger. Die is van Johan en Ciska van Straelen die we eerder ontmoet hebben in Mindelo op de Cap Verden. Nico en Mary zijn zojuist van boord gegaan en slapen de komende nachten in hotel Torarica. Ze willen nog naar kennissen in Paramaribo en vliegen dan naar Nederland. Ze zijn 6 weken aan boord geweest. Me elkaar hebben we het prima gehad.