37:29.89N 23:27.32E

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Thu 27 May 2010 06:07
We hebben 'smiddags wat boodschappen gedaan en rattengif gekocht. Als we 'savonds naar de wal gaan om te eten, leggen we op het aanrecht en de tafel wat rattengif en ook wat voor de ingang van de kajuit. We sluiten de boot goed af. Als we terugkomen, is het gif buiten verdwenen; binnen alles zo als we het hadden achter gelaten. De volgende ochtend ga ik de dode rat zoeken. Ik kan hem nergens vinden. Hij kan via een dorade tussen het plafond zijn gekomen, maar daar kom ik nooit  bij. Ria had hem het liefst gevangen en aan land gezet. Volgende keer kopen we een rattenval (bedankt voor de tip, Jolien).
Als we op Serifos aan de kade liggen, roept er iemand: Kismet. Het blijkt Priscilla van zeiljacht Apria te zijn. We kennen elkaar van de EMYR (2006). We hebben heel veel verhalen uit te wisselen en het wordt erg gezellig. Zij zijn in 2002 van de VS over de Atlantic naar Europa gezeild. We varen sindsdien met elkaar op. Gister een lange tocht over een gladde zee. Dolfijnen zwommen een stukje met ons mee. 
We zijn nu in Poros, willen vandaag naar Idhra en gaan maandag gezamenlijk door het Kanaal van Corinthe.
 
 

JPEG image