San Pietro

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Fri 15 Apr 2011 11:00
39.08.84N 08.18.56E
 
Zondag wandelde de Nederlandse ambassadeur (Charles Ooms) door de marina. Hij zag onze Nederlandse vlag. Hij kwam aan boord en dat werd erg gezellig. Hij bleef wel 2 uur en nodigde ons uit voor een borrel bij hem thuis later die week (dinsdag).
Maandag zijn dus onze Franse gasten JeanMarc en Marie aan boord gekomen. Blijken heel aardige mensen te zijn. Niet opdringerig.
We hadden dinsdag willen vertrekken naar Sardinië, maar de weersvooruitzichten voor woensdag waren zo slecht (harde wind en pal tegen), dat we besloten om donderdag (gister) ochtend te vertrekken. Woensdag avond hebben we aan boord een diner voor Charles gemaakt en donderdag ochtend om 06.00 zijn we vertrokken. Al snel was er vrijwel geen wind meer. Vannacht kwam er een stormwaarschuwing voor de andere kant van Sardinië. We zijn ons toen maar op het ergste gaan voorbereiden, maar uiteindelijk heeft onze trouwe diesel ons helemaal tot in Carloforte (het stadje van San Pietro) gebracht.