Fort Pierce

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Wed 20 Mar 2013 00:38
27:28.05N 80:19.64W
 
Het venijn zit in de staart. We zijn gisterochtend uit Chub Cay vertrokken. Toen Ria de lunch wilde klaarmaken (gamba's bakken) moest de generator aan en die wilde niet starten, d.w.z. hij pruttelde wel, maar sloeg meteen weer af. We vermoedden vuile brandstof. We probeerden ook de hoofdmotor. Die sloeg wel aan, maar liep erg onregelmatig. Dit bevestigde het vermoeden: brandstof filters vervuild. Ik had die ochtend overgeschakeld naar de achterste dieseltank (die we het minst gebruikten). De wind was inmiddels vrijwel verdwenen. Om met deze onregelmatig lopende motor de hele nacht en het hele eind door te varen naar Ft. Pierce, zag ik niet zitten. Ik zou geen oog dicht doen. Ik achtte overigens de kans groot, dat hij er elk moment mee zou stoppen. Ik had voor beide motoren nog een reserve fijn filter, maar ik had nog maar 1 voorfilter. Het leek ons belangrijker die voor de hoofdmotor te gebruiken. John en ik aan de slag. Het voorfilter vervangen was zo gebeurd. Het fijn filter eigenlijk ook, maar het ontluchten niet. We zijn 2 uur bezig geweest. Maar het is gelukt. Motor liep weer als een zonnetje.
De nachtelijke tocht door de golfstroom was nog een hele belevenis. Soms geen wind, soms veel wind. Het water stroomt er zo hard, dat we (op alleen de genua) op een gegeven moment over de grond 11.4 knopen liepen. En dan waren er nog vissers, die op het laatste moment hun verlichting aan deden. Maar we zijn er. We hebben dankzij John een prachtige plek hier in de marina. De komende dagen gaan we hard werken om Kismet klaar te maken voor de verkoop. Maandag gaat ze het water uit en wordt ze stevig vast gebonden met oog op eventuele hurricanes.
We willen ook nog wat tijd met John en Priscilla doorbrengen. Zij willen ons graag wat laten zien van Florida. Komende week zullen we bij hen logeren.