Hatchet Bay

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Wed 13 Mar 2013 21:09
25:21.02N 76:29.52W
 

Woensdag 13/3. Het is vrijwel windstil. Ria maakt brownies en gaat vervolgens de laatste boodschappen doen voor een aantal dagen. Ik haal nog 3 jerrycans water. Als Ria net terug is, belt John. Het

vliegtuigje, waarmee zijn vriend hem had zullen brengen, wil niet starten. Morgen krijgt dat vliegtuig zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt. Dat is een tegenvaller. We maken nieuwe plannen. Wij gaan proberen vrijdagmiddag in Nassau te zijn en John vliegt daar zaterdagochtend met een lijnvlucht vanuit Miami naar toe.

De nieuwe gribfiles laten zien, dat de wind vandaag zwak is en ruimt van W naar N. Vanavond regen. Morgen echter harde wind (> 20 kn) uit het noorden. We vertrekken en gaan naar Hatchet Bay, een natuurlijke baai met een hele nauwe ingang en waar je tegen alle windrichtingen goed beschermd ligt. We blijven hier morgen liggen en gaan vrijdag van hier naar Nassau. Daarvoor moeten we door Current Cut. Dat is een smalle ondiepe geul naar buiten de bank. Daar willen we dus met bijna HW zijn. HW is vrijdag om 11.00 en het is 15 mijl varen. Moeten we dus uiterlijk 08.00 weg.