In the Southern Ocean with the Magics of Creta

Armenistis
Sat 28 Dec 2013 23:06

28 Δεκεμβρίου 2013  20:00

Η Χριστιάνα στο τιμόνι, η θάλασσα θυμίζει Ικάριο με 6αράκι αλλά ευτυχώς ήλιος και η θερμοκρασία στο cockpit 11 Centigrade. Ζεστάθηκε το κοκαλάκι μας. Ο άνεμος στους 22 με 25 κόμβους.

Έχουμε ακόμη γύρω στα 290 ν μίλια για το Deception Island.

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ της Κρήτης

Στις 18 Δεκεμβρίου φεύγοντας από Αθήνα στο αεροδρόμιο είπα «θα πάρω λίγο λαδάκι για το ταξίδι» και όλοι με κοροϊδεύανε, όταν λοιπόν δεν με έβλεπε κανείς μπήκα ταχύτατα στο duty free και πήρα Ελαιόλαδον Παρθένο Πέζων Εξαιρετικό των δύο λίτρων κουτάκι το γνωστό με την βρυσούλα, τέλειο για ιστιοπλοϊκό……τώρα λοιπόν όλοι χαίρονται που τρώνε το μαγικό λάδι με την σαλάτα τους και το φαγητό τους  και οι Γερμανοί co-voyagers πρώτοι πρώτοι.

Μετά έρχεται η φοβερή βιολογική σταφίδα από το «Μετόχη  Κόρπη» τις δύσκολες ώρες της βάρδιας, μάλιστα είναι με το κοτσανάκι οπότε τις τρως σιγά σιγά και περνάει η ώρα.

Και στην νυχτερινή βάρδια το παστέλι με το Κρητικό μέλι του σε κρατάει όρθιο στα δύσκολα. Μπράβο ρε Αλέξανδρε, σε θυμόμαστε συνεχώς να είσαι καλά και να δώσεις ευχές στον Παύλο και στον Πέτρο και στον Πετρίδη , σε όλους τους παλιούς αγαπητούς συνεργάτες.

Σε όλο το ταξίδι μέχρι τώρα ανεξάρτητα από τον καιρό και στα 15 και στα 40 μίλια αέρα, πουλιά βρίσκονται παντού, πως τα καταφέρνετε ρε πουλάκια; Albatross του ακρωτηρίου, γκρι γλάροι, μικρά albatross, λευκοκέφαλα petrels και μερικά τόσο μικρά σαν να είναι ημερών. Μερικά δε, τα μεγαλύτερα πετάνε μόνο μπροστά μας και άλλα μόνο πίσω και πάνω από την πρύμη. Όσο αέρα και να έχει αυτά εκεί ταξιδεύουν μαζί μας και σε μερικά σημεία χάνονται και εμφανίζονται άλλα. Περιμένουμε να δούμε και άλλα είδη όταν περάσουμε την Antarctic Convergence περίπου αύριο το απόγευμα, εκεί που η θερμοκρασία θα πέσει και ελπίζουμε να βρούμε και καμμιά κάλμα.

Πάω να βοηθήσω έξω τώρα

Χαίρετε και μην ανησυχείτε τα layers που φοράω είναι 5!!. Και έχει και χώρο για κανά δύο ακόμη.

Και παρ’όλα τα δύο γάντια, ο δεξής μου δείκτης όταν τιμονεύω κόκαλο. Όλα συνηθίζονται !!