Chaguaramas 8η μέρα

Armenistis
Wed 21 Apr 2010 10:28
Σήμερα έκλεισα την βδομάδα στο Τρινιντάτ και ελπίζω το ηφαίστειο να μην αρχίζει πάλι τα παιχνίδια και κρατήσει το πλήρωμα μου στο Λονδίνο. Εδώ η ζέστη όπως κάθε μέρα, ευτυχώς όμως σήμερα φύσηξε λίγο και δρόσισε κάπως.
Από δουλειές έχουν μείνει δυο τρία πράγματα και να βάλω και πετρέλαιο.
Λίγα ψώνια, νερό και ο Αρμενιστής είναι έτοιμος.
Αποφάσισα λοιπόν να γράψω κάτι για να παιρνάει και η ώρα (όπως λέει και το ανέκδοτο με τον λαγό..''εε κυρία αλεπού, λέμε και καμμιά μ......ούλα να παιρνάει η ώρα''...

 

Το 335 π.χ. ο Έλληνας ιστορικός και φιλόσοφος Ξενοφών πήγε κοντά σε ένα Φοινικικό πλοίο που είχε δέσει σο λιμάνι, είδε έναν νέο να ελέγχει όλα τα εξαρτήματα, σχοινιά πάνω στο κατάστρωμα και τον ρώτησε τι έκανε. Ο νέος του είπε ''κοιτάζω μήπως και τίποτα δεν είναι εντάξει γιατί δεν έχεις χρόνο να τα δεις και να τα φτιάξεις όταν πιάσει κακοκαιρία''.

΄Ετσι λοιπόν και εγώ αποφάσισα να ακολουθήσω την συμβουλή του Φοίνικα ναύτη και να τσεκάρω και να ξανατσεκάρω όλα τα πράγματα στο κατάστρωμα και όλα τα μηχανικά στο τιμόνι και  τα ''seacocks'' πριν πέσει το σκάφος στην θάλασσα και μετά. 

Το ταξίδι από εδώ δεν είναι μεγάλο, αλλά με τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν τους τελευταίους μήνες καλό είναι να τα έλεγχω όλα. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα στραβά συμβαίνουν την νύχτα ή όταν έχει καιρό ή όταν μπαίνεις στην μαρίνα με την μηχανή και σου σβήνει και άλλα πολλά!

Μετά είναι ο σχεδιασμός του ταξιδιού και οι εναλλακτικές σε περίπτωση που ο καιρός αλλάξει.

Καλό είναι να έχεις ''backup'' plans για τα πάντα, αν αυτό γίνεται βέβαια, αλλά τουλάχιστον για τα μαντάρια, κάβους κ.λ.π. αξίζει να τα έχεις προβλεέψει και να μην ψάχνεις την τελευταία στιγμή.

Κάτι άλλο που κάνω είναι να δω τον χάρτινο χάρτη και να βάλω με κόκκινο ψιλό μαρκαδοράκι όπου έχει κινδύνους, βάζω ένα κυκλάκι...

Αυτά όλα είναι ρουτίνες που πρέπει να γίνουν και κάνουν την ζωή εύκολη όταν χρειάζεται. 

Τώρα γιατί σας πρήζω;; γιατί 8 μέρες βαρέθηκα δεμένος εδώ στο Chaguaramas με την ζέστη και την υγρασία. Δεν έχει δε και που να πας, μέχρι και το σουπερμάρκετ δεν έχει ενδιαφέρον!

Γράφω λοιπόν μπας και κανένας σας τα διαβάσει και τα λέμε αργότερα