Διαβάζοντας τα νέα περί Ελλάδας

Armenistis
Wed 21 Apr 2010 10:52

Να και κάποιος που τα λέει απλά:

«Δεν είναι λογικό οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν την ασωτία των συντεχνιών του δημόσιου τομέα και του πελατειακού συστήματος. Ο ιδιωτικός τομέας έχει τρόπους να ξαναβρεί τον δρόμο προς την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη χωρίς να μειωθεί το εισόδημα των εργαζομένων του. Κι αυτό είναι κάτι που οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ μπορούν να καταλάβουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

 

 

Η μεγάλη πατρίδα είναι εδώ!: (Βιβ Λα Φρανς!!)

Λαγκάρντ: Έτοιμη η Γαλλία τον μηχανισμό εάν η Ελλάδα το ζητήσει

Η Γαλλία περιέλαβε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2010 για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, από τα 6,3 δισεκατομμύρια της γαλλικής συνεισφοράς που έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού ενίσχυσης, σύμφωνα με προσχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2010 το οποίο κατατέθηκε σήμερα στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο.

Για λογιστικούς λόγους, το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τα αυτά 3,9 δισεκατομμύρια, ανέφερε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ενέργεια θα δώσει τη δυνατότητα στη Γαλλία «να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό που θα επιτρέψει, εάν χρειαστεί, να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα του ευρώ», υπογράμμισε η υπουργός στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.