di middag 43:07.8N 23:33.5W

Scherezade
Hans Hansen
Tue 8 Jul 2014 19:30
De nacht van ma op di rustig verlopen, grotendeels zeilen met motor bij. Geen sterrenhemel maar bewolkt met frequent alweer motregen en koel. Di overdag tot begin middag idem, later in de middag kwam zon door en licht windje uit OZO. Varen nu met de halfwinder en doen 4-5 knopen over de rond richting NNO. Langzaam schuiven we door het HD gebied, morgen gaan we door het centrum, zal wel motoren worden daarna krijgen we de wind over BB in, eerst wat weinig maar mogelijk genoeg voor de halfwinder. Over 48 uur neemt de wind uit WNW- W toe, hopelijk iets meer dan er voorspeld wordt dan kunnen we goed opschieten richting Bretagne. Dat halen we niet helemaal, voordat we daar aankomen neemt de wind weer fors af. Maar dat is een voorspelling over een week, die kan dus nog veranderen. In ieder geval moeten voor die situatie de nodige diesel overhouden. Er staat een lange deining waarover we langzaam richting horizon gewiegd worden, er kraakt 'ns en schoot, verder verlopen de dagen problemloos, er gaat niets kapot, niemand valt overboord, geen walvissen of dolfijnen, tja wat valt er dan nog te melden?