20:11.7N 62:41.2W

Scherezade
Hans Hansen
Fri 13 Jun 2014 19:52
Gisteren vertrokken uit St Maarten en nu ongeveer 24 h op zee. Begonnen met een prachtige nacht. Wolkenloze hemel en volle maan, licht lopend windje 10-12 knopen en maakten een redelijke voortgang bij de wind. Daarna nam de wind verder af naar 9 knopen en draaide naar het ENE, dit gekoppeld aan een knobbelige zee en een westgaande stroom van meer dan een knoop is geen recept voor een goed behoud. De dag begon wolkenloos en lekker warm, hoewel 'lekker'...., je drijft ongeveer het bed uit en de luiken blijven dicht want met die knobbelige zee komt er zo nu en dan een pets water over. De weerberichten zijn niet fantastisch de wind neemt nog verder af naar 5 knopen overmorgen en ook nog uit variabele richtingen. Overdag de halfwinder op tot we net zojuist een tropical wave, die voorspeld was, invoeren. Veel buien waaruit plotseling wind komt en tussendoor vrijwel dobberen met geen/ weinig wind. Geen halfwinder nu dus. We hebben de afgelopen dag ruim 130 mijl gedaan. Volgen in eerste instantie een klassieke koers: mikken op een punt 200-300 mijl ten Oosten van Bermuda ( nu nog een 750 mijl) hopen dan wat meer westelijke wind op te pikken en daarmee naar de Azoren te zeilen.