38:01N 41:22W

Scherezade
Hans Hansen
Sun 29 Jun 2014 09:11
Gisteren, zaterdag, overdag de gehele dag heerlijk gezeild, duidelijk meer wind dan er voorspeld was. 18-20 knopen ipv 14-15, maakten goede snelheid door het water en ook de stroom stond bijna de hele dag met ons mee. Maakten zo'n 7.8 tot 8.8 knopen over de grond.
Met meer wind neemt de golfhoogte toe en dan surfen we zo nu en dan met 9.5 tot 10.5 knopen van zo'n golf af. Daarbij een volstrekt heldere blauwe hemel. Inmiddels komen we lkangzamerhand dichter bij het hoge druk gebied, de wind nemt wel wat af, maar ook minder veel en minder snel dan er voorspeld was, voorlopig zeilen we nog steeds en  grosso modo ook in de goede richting. We kijken wel uit naar de Azoren, vooral naar een wasserette, schone,droge en zoutloze kleren en beddegoed lijkt ons heerlijk. De zon komt weer op en het lijkt alweer een mooie dag te worden. Het is misschien wat saai dat alles goed gaat, maar daar hebben wij geen moeite mee. Dit is toch een stuk aangenamer dan de koude en heftige wind die ik mij van de vorige keer kan herinneren.