nog 20 uur tot Bermuda

Scherezade
Hans Hansen
Wed 18 Jun 2014 19:57
Woensdagmiddag 3 uur. Vanmorgen om 4 uur op wacht, mooie zonsopkomst. Michael had op zijn wacht wind en kon zeilen. Vanaf 05.00 wind weer op en de motor weer aan. Bekende routine, ontbijt met havermout en een boterham, kopje thee, boekje en om ons heenkijken of er wat er zien valt. Alleen blauwe zee dus. Op een gegeven moment zeiltje achter ons aan de horizon. Haalde ons snel in, motorde snel. Wil dus ergens in de nacht in Bermuda zijn. Wij passen onze snelheid aan, ik wil vlak na zonsopkomst morgenochtend aankomen. We zijn er welsiwaar erder geweest maar de passage door het rif naar St George's harbour is niet al te breed. Het drinkwater uit de tank die we gevuld hebben in St Lucia is niet te drinken. Driehonderd liter weg door de gootsteen, watermaker bij want we varen toch op de motor, electriciteit genoeg dus.Straks hebben we beide tanks vol en hebben vierhonderd liter gemaakt. De dag verloopt tot heet en wat saai, zitten vnl binnen en keken weer 2 alv van Game of Thrones. Hebben nu seizoen 1 gedaan. Vanaf St Lucia hebben we en geode 1100 mijl gevaren. Omdat we alleen maar naar Bermuda gevaren zijn lijkt het emotioneel weinig maar is hetzelfde van Ned naar Gibraltar. Van Bermuda rechtwijzend naar Azoren nog iets van 18-1900 mijl.