een week uit bermuda, 37:17.1N 45:29.6W

Scherezade
Hans Hansen
Fri 27 Jun 2014 18:23
We zijn een week onderweg en over de helft, de zorgen over de zwakke wind ( 11-12 knopen nu) en het voorspelde verdere afnemen zijn nog niet weg. Hoewel het hogedrukgebied waarmee we te kampen hebben gaat afnemen duurt dat nog enkele dagen. Wederom te Noorden van ons is meer wind, ongeveer 15-16 knopen en blijft de komende dagen doorstaan. Wanneer dit schuin van achteren invalt levert dat een redelijke schijnbare wind en dus meer snelheid. Zijn nu 37:16.4N 45:29.9W . Hebben zojuist weer gegijpt en gaan 15 graden uit. Op zoek naar meer wind. Gaan dit ongeveer 12  uur volhouden. Vandag weer een mooie dag. De verse groenten zijn langzamerhand op. De koriander en andere verse kruiden zijn op. De maaltijden zullen soberder worden Mikken er nog steeds op dat we over een dag of twee de 39 ste lengtegraad passeren, kunnen dan indien noodzakelijk de rest op de dieselvoorraad doen. Ivm de tijd is het doel veranderd van Ponto Delgado naar Flores, heeft tegenwoordig ook een marina met douane facilteiten. En de naam maakt nieuwsgierig.