16:39.6N 61:59.9W

Scherezade
Hans Hansen
Sun 8 Jun 2014 21:45
Gistermorgen vertrokken uit Le Marin, Martinique. Goede tocht naar Deshaies in Guadeloupe.Alles op het schip functioneert goed, geen lekkages langs de mast of nog erger het luik boven het bed. ( Lijkt nu voor het eerst in 5 jaar echt dicht te zijn!)
Watermaker draait goed en ook de motor doet het prima na eerst wat schrik te hebben gehad in de nacht van zaterdag op zondag. Onder de lij van Dominica weinig wind dus de motor bij. Plots een bonkend geluid dat Michael direct hoorde en uit de keerkoppeling leek te komen. Motor uit, weer zeilen en nadenken over allerlei nieuwe scenarios: indien het de keerkoppeling is kunnen ze die dan vervangen in St Maarten? Hoeveel oponthoud? Kunnen we dan nog wel oversteken? Of misschien rommel in de schroef, bij daglicht bijliggen en schroef inspecteren? Na een uur was de wind weg en dreven we op detroom een halve knoop de verkeerde kant op.Hmm, toch maar weer de motor proberen maar eerst even achteruit draaien om eventuele troep kwijt te raken. Dat bleek te helpen. \Weer een probleem minder. Het was dus toch rommel in de schroef.
In Deshaies maakten we enkele uren een ankerstop omdat we niet in het donker in St Maarten willen aankomen.
We varen nu naast Montserrat op weg naar St Maarten. Komen daar even na zonsopkomst maandag aan.
Moeten dan nog een aantal dingen regelen, verse zaken inkopen, diesel tanken en dan kunnen we echt de oceaan op.