nacht vrij- zat 02.00 47:07.5N 16:30.5W

Scherezade
Hans Hansen
Sat 12 Jul 2014 01:36
Eind van de vrijdagochtend kwam de voorspelde wind, niet ruim zoals is voorspeld maar pal van achter, we varen een beetje 'op de gijp', vaart wat onrustig. De wind varieert tussen de 15-18 knopen en we doen 7-8,5 knoop over de grond. Het schip rolt fors en tijdens het koken rolde een open fles olijolie om, we zagen het juist voor die helemaal leeg was. Omdat het schip grotendeels over een boeg ligt bleef de olie op de aanrecht in een hoek staan.Het merendeel konden we redden door het met een lepel weer op te scheppen. ( Laatste fles). en de zaak daarna weer goed schoon te maken. De nacht is prachtig, een aanschietende zee en een volle maan die het kielzog verlicht. Het schip dat met 7 knopen voor de golven probeert uit te lopen. Geen motorherrie alleen het gorgelen van het kielzog. Met deze snelheid schieten we lekker op. Op deze wijze ergens woe of donderdag in Bretagne.