Bermuda here we are!

Scherezade
Hans Hansen
Wed 13 Jun 2012 16:43
Na ongeveer vier dagen zeilen, zijn we gister veilig aangekomen op Bermuda! We hebben prima wind gehad, constant zo'n 6 tot 7 knopen kunnen zeilen, prachtige dagen vol zon en nachten vol heldere sterrenhemels. De tweede dag hebben we naast vliegende vissen ook drie orka's gezien! Eerst dachten we dat het dolfijnen waren, maar ze waren zo groot en zwommen zo relaxed voorbij dat het bijna geen dolfijnen konden zijn. Tot er ineens een kleine orka omhoog sprong! Helaas geen foto's van gemaakt, maar het beeld blijft ons bij:). 

We hebben ingeklaard bij de douane in het kleine stadje St. George en zijn vervolgens doorgezeild naar de hoofdstad van Bermuda: Hamilton. Vandaag hebben we heerlijk uitgeslapen, drie scootertjes gehuurd, wat boodschappen gedaan en Robert neemt nu een duik in het water, wat hier 25.5 graden is. Hamilton is een erg leuk stadje, allemaal gekleurde huisjes, vrolijke muziek en vrolijke mensen. We blijven hier ongeveer drie dagen en nadat er nog wat kleine reparaties aan de mast gedaan zijn, vertrekken we richting de Turks and Caicos Islands (we gaan niet meer naar de Virgin Islands, omdat we dan veel verder moeten zeilen en bijna niet meer toekomen aan rustige vakantiedagen in baaitjes). De Turks and Caicos Islands schijnen een van de mooiste plekjes op aarde te zijn om te snorkelen, we kunnen niet wachten! Vervolgens gaan we wel door naar Jamaica, maar dat duurt nog even. 

Onze buren in deze haven zijn heel toevallig een groep Duitsers, dus we gaan zo met z'n allen de wedstrijd Nederland - Duitsland kijken, Bavariajurkje uit de kast getrokken en... we gaan winnen!

p.s. hieronder nog even een foto van de dolfijnen!

JPEG image

JPEG image

JPEG image