vertrek Bermuda.

Scherezade
Hans Hansen
Fri 20 Jun 2014 14:57
Rustige avond en ochtend in St George gehad, laatste weerberichten binnengehaald, emails gedaan in het haven-kantoor.Boodschapen gedaan.Het tuig nagekeken op missende cotterpins, sluitringen, loszittende touwtjes en schaviel plekken. De grootzeil val schavielt boven in de mast bij het blok ondanks het reeds omwikkelen van de splits vanwege eerdere schavielplekken. Een ontwerpfout van het bovenste mastbeslag, van aluminium gemaakt maar niet afgerond of afgeschuind. En met name bij zo'n square top staat het zeil bovenin wat mer naar lij. Opnieuw goed ingepakt met gewaxte twine, dit werkt tot nu toe het beste. Nu eerst en laat ontbijt/ vroege lunch met resten van de gisteren gehaalde maaltijd. Dan het uitklaringsproces en op pad. Staat een redelijke wind, 15 knopen uit WZW. Mooi weer turquois water, warm. Werd vanmorgen wakker omdat ik het wat koud kreeg onder het dunne lakentje dat tot nu toe voldoende bleek maar nu is het weer schaduw opzoeken en T shirt uit. Heb zin in het vertrek.