Cockburn Harbour

Scherezade
Hans Hansen
Sun 24 Jun 2012 14:43
"21:31.224N 71:45.598W"
 
We zijn nu een dag op South Caicos, waar we eergisternacht aankwamen in Cockburn Harbour. In de stromende regen zijn we gister door de lokale bevolking naar de Customs en Immigration gereden, hebben we een heerlijke hamburger gegeten in de plaatselijke bar & grill (dat is ook de enige die hier is, en was erg lekker na crackers en vegetarische maaltijden op zee) en hebben we 's middags gesnorkeld in de baai hier. Onder water is het prachtig! We sprongen bij het rif uit het roeibootje en stonden oog in oog met een baracuda.. We hebben nog weinig zon gezien - het blijft bewolkt - maar het is wel warm en het water is 30 graden. We zijn vanochtend vroeg opgestaan en staan nu op het punt om over de Caicos Bank te varen, dat is een grote ondiepe band die de hele lengte van de Caicos Islands heeft en waar je aan de zuidkant overheen kan. Een man gaat dan op de punt op de wacht staan en let constant op of we niet op een bank of koraal botsen. Best een uitdagend stuk en leuk om te doen! We hopen ongeveer zo'n 80 mijl te varen naar een grotere haven aan de noordkant in Grace Bay, maar als we dat niet halen dan maken we ergens tussendoor een tussenstop.
 
To be continued..