zo 6/7 21.00h 40:22.3N 26:37.9W

Scherezade
Hans Hansen
Sun 6 Jul 2014 21:03
We zijn een goede dag weg uit Horta, tot vanmiddag en uur 12 redelijk goed kunnen zeilen, dde wind nam verder af de golfslag stond nog door zodat het zeil begon te slaan. Motor bij op 1300 toeren en daarmee konden we redelijk gang houden. Die 1300 toeren doen we om brandstof te sparen, geen ide hoe vaak we de motor nog nodig zullen hebben. Vanaf een uur of 17.00 weer wat meer en de zee is rustiger geworden, we zeilen nu en doen en 4 - 5 knopen richting NE. Vrijwel de gehele dag sterk bewolkt geweest,in de nacht en ochtend veel motregen. In de loop van de middag een waterig zonnetje. Het is duidelijk veel kouder. Geen slippers meer maar schoenen en warme sokken, truien aan en vrijwel alle luken zijn dicht. Geen koude wind meer binnen. Op de kaartentafel staat de hele dag de laptop aan en die geeft een aangename warmte af. We zijn nu een kleine 150 mijl van Horta af. In dit tempo nog een dag of 9 naar Bretagne, maar dan moet de wind niet al te veel tegen gaan zitten. De verse voorraden zijn een genot, vers brood, fruit ed. Nu even geen havermout voor ontbijt en lunch.