woensdag 25/6

Scherezade
Hans Hansen
Wed 25 Jun 2014 18:59
We zijn nu 35:37.4N 50:15.2W Hoe anders verliepen de afgelopen 24 dan de dagen daarvoor. Gisteren nog heerlijk gezeild met een ZW wind van zo'n 15-19 knopen en haalden daarbij ons beste 24h gemiddelde tot nu toe n.l. 191 mijl. De wind zakte vanaf gisteravond langzaam af en met een rustige wind en 4-5 knopen snelheid gingen we de nacht in. In de loop van de nacht onstond een regenfront dat vrijwel parallel aan onze koers op een afstand van zo'n 10 mijl bleef liggen. Om 4 uur 's ochtends kwam dat plt dischterbij en trok over oins heen. Voorbereid op plotseling meer wind nam de wind echter vrijwel volledig af toen de wind over ons heen trok. Helaas bleef de wind weg. Vandaag wisselen korte perioden met zon af met langere perioden grote wolkenpartijen met regen De lucht ziet er dan dreigend uit maar het is een gestage regen zonder wind of vlagen.
De gribfiles laten zien dat er mogelijk meer wind is in een gebied zo'n 60 mijl ten Noorden van ons. En dat dit gebied die wind mogelijk een dag behoudt. We varen nu op de motor zo'n 80 mijl richting NO. Zijn halverwege en de wind lijkt inderdaad toe te nemen. De voor-spellingen over 4 dagen laten echter zien dat er weinig tot geen wind zal zijn. We hopen voor die tijd rond de 39 ste lengtegraad te zitten, indien nodig kunnen we dan met onze dieselvoorraad de Azoren bereiken. Als dat niet lukt, drijven en geduld hebben.