vertrek Horta 38:58.9N 28:22.3W

Scherezade
Hans Hansen
Sat 5 Jul 2014 21:34
Vanmiddag om een uur of vijf uit Horta vertrokken, alle boodschappen, telefoontjes en mail gedaan. Stralende zon, blauwe hemel. We liepen te puffen van de hitte met de boodschappen. Michael was zowaar weer in de weer met zonnebrand. We zijn de haven nog niet uit of de wind trekt aan, voor het eerst sinds St Maarten weer een rif in het zeil, dat er overigens en uurtje later weer uit kon. De hemel trekt dicht en het begint be motregenen. Een front trok over en het is dichtbewolkt sindsdien. In eerste instantie goede wind en snelheid, nu 4 uur later zakt de wind weer in en de snelheid neemt navenant af. Langzaam gaan we de eerste nacht op zee weer in. DE lucht is grijs, grauw en donker, het lijkt wel zeilen op de Noordzee. Vanmorgen nog een forse gribfile opgehaald met vooruitzichten tot over een week, dat geeft in ieder geval een indicatie hoe het weer zich gaat ontwikkelen. Het hoge druk gebied bevindt zich wat links en ten noorden van ons. De komende dagen blijft er waarschijnloijk een soort band van wind staan richting NE, precies de richting die we uit moeten. Soms ook wat tegen, maar zolang er wind is kan er gezeild worden. De windmeter doet het weer. Gisteren de mast in om te kijken of het zonnepaneeltje vies was, nee dus. De meter uit de mast mee naar beneden genomen en hij deed het perfect. De ontvanger van het signaal zit in de klerenkast in de voorhut. Bleek op de kast precies boven de ontvanger de CD speler te staan die het signaal afdekte. CD speler naar een andere plek en het probleem was opgelost. Waarschijnlijk was hij in een van de eerste dagen bij wat ruwe zee verschoven. We varen voor het eerst sinds bijna weken over SB ipv over BB. San merk je dat alles een plaats heeft gekregen die bij die helling past. Dingen komen nu weer van zijn plaats af, dus we moeten opnieuw de zaken zeevast opbergen. Je wordt wat makkelijk als de helling dagenlang steeds dezelfde kant op is.