16:43.0N 63:04.7W

Scherezade
Hans Hansen
Fri 4 Jan 2013 09:55
Vrijdagmorgen 05.00 am. Zijn nu ondewerg van Virgin Gorda naar St Lucia, hebben een aantal plezierige dagen doorgebracht in de BVI. Eerst slapen in The Bight op Norman Island, de volgende dag inklaren in Sopers Hole en boodschappen doen, waaronder een nieuwe voorraad Pusser's. 's Middags door naar Lower Belmont Bay, daar geankerd en een eeerste keer feest met Alle Farben 40. Volgende ochtend naar Monkey Point: snorkelen. 's Middags nat Trellis Bay, daar oudejaar gev ierd, op de boot Alle Farben daarna herhaald. Daarna naar Bitter End, daar liggen de Maltese Falcon, de Ranger en Adela. Fotoshoot.
Volgende ochtend naar Spanish Town uitklaren, maar blijven 's middags hangen bij de Bath en vertrekken dus de volgende ochtend vrijd 3 jan. Varen nu bij de wind rechtsstreeks op St Lucia af, wat een genot: niet kruisen. 18-20 knopen wind uit het Oosten, 1e rif erin en ketsen over de onstuimige zee met 6,5-7,5 knoop. Soms forse bakken water over die je onder de buiskap alsnog een douche met zout water bezorgen. Toch maar een zeilpak aan dat met deze temp aan het lijf plakt. Over  1 1/2 dag in ST Lucia, op naar Jambe de Bois.