22:40.2N 70:42.2W

Scherezade
Hans Hansen
Wed 26 Dec 2012 12:43
Gistermiddag op 1 kerstdag om 14.00 uit turtle cove vertrokken, zijn nu 18 uur onderweg, wind uit het ESEtE en we maken een slag richting NEtE om E te maken voor een slag naar het zuiden. Wind 10-15 knopen zeer hobbelige zee met veel water over dek, slapen voorin tamelijk lastig ook al vanwege een kapot en lekkend hatch scharnier, waardoor het druppelt op het bed precies waar ik lig. De handdoek over me heen om dat zoute water op te vangen zorgt voor een broeierige hitte. Het is tenslotte 29C, ook 's nachts.Schip loopt prima een 5,5 -7 knoop door het water. ( Hebben Tacktick water/ windspeed ed weer aan de praat gekregen.) Draai nu stroom/ ijskast. Straks een slag naar het zuiden. Windverwachting is stabiel met 10-15 knopen  uit E richting. Over 3-4 dagen afnemend onder invloed van een zich opbouwend hoge druk gebied, dan moeten we mer zuidelijk zitten omdat daar nog wat wind blijft staan.