Smögen

S/Y Stereo
Kristen Thorsen and Lene Nyheim
Fri 24 Jul 2009 19:57
58:21.168N 11:13.517E

Etter et par våte dager i Fjällbacka med sightseeing rundt omkring. Først fikk skuta en nedvasking i regnvær. Voksings står for tur en av dagene når vær og havn ligger til rette. En klatretur på Vetteberget ga oss en flott utsikt over skjærgården. 3 kjempestein ligger kilt i en kløft på veien opp.Vi tok oss traddis sildemiddag på Bryggan og en øl. Egentlig var vi ganske ferdige etter det og fikk med 3 episoder av The Wire.

Siden gjestehavna var stappfull la vi oss på svai rett utafor. Vi våknet i dag litt for nærme land, sånn ca 10m... vi hadde mistet dreggfestet og drevet mot land. Vi fikk flyttet oss i en fart til en lita vik noen hundre meter borte og inntatt frokost og morgenbad. Snodig greier. Ikke mye vind heller.

Vi motorerte i motvind på 15-20kn sørover i inbdre led i båtkolonne. Gjennom Hamburgssund med idylliske hytter og rorbuer, trange sund. Masse båter, både sørover og nordover. Noen seiler til og med (Vi snakker om et _sterkt_ trafikert området på 50-100m bredt.... mellom skjær og navigasjonsmerker...).. Vel vel.

Videre Gjennom Sotekanalen til Kungshavn og Smögen. Iflg Havneguiden ble kanalen til med nødarbeidet i 1915-31 og har sånn midt på en svingbro som man må varsle at man kommer. Heldigvis var den åpen når vi kom, litt for mye side vind til å holde plassen.
Men, fint var det.

Vel fremme i Smögen la vi oss longside en annen båt på sydsiden av byen - noe som ga oss en god spasertur for å komme på den populære brygga. Den huser for det meste klesbutikker og cafe/barer.. Her ligger unge menn med halvliter i begge henda i det oppblåsbare vannbassenge foran masta på en svær leid seilbåt.... hei og hå. Noen av motorbåtene som går her høres ut som fly som tar av. Lyden som lages av noen av stereoanlegge er verdt en Datsun 120 på Sanden på 80 tallet. veldig høyt.

Men fint er det.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image