Atlantic day 1

S/Y Stereo
Kristen Thorsen and Lene Nyheim
Sun 8 Jun 2008 15:17
30:37N 28:34W
 
After a relaxing few days in port, we're ready for our next leg. We met S/Y Fru Larsen, another norwegian boat, and agreed to sail together. Weatherforecast gave little wind, a couple of hours north we got out the irongenoua.  Fru Larsen then declared they had engine problems (injectors) and needed to go back to Horta for repairs. We sadly parted, and continued north. Lene had a very nice dolphinvisit on her nightshift. 2-3 of them played at the bow for half an hour, making zigzaging fluorescent streaks in the water. Very nice. Johns watch had a big pod of dolphins visiting also.  We're all a bit tired after first day, needs to adjust to the watchschedule again.
 
Distance sailed last day 125nm
 
 
Etter et par avslappende dager i havn, var vi klar for neste etappe. Vi møtte S/Y Fru Larsen, en annen norsk båt, og ble enige om å seile hjemover sammen. Værmeldingen ga lite vind, et par timer etter at vi dro fra Horta tok vi frem jerngenoaen. Fru Larsen meldte over VHFn at de hadde motorproblemer, sannsynligvis dysene, og måtte snu til Horta for å reparere. Vi skilte dessverre lag, og fortsatte nordover.
Lene hadde et kjempefint delfinbesøk på nattskiftet. 2-3 av lekte foran baugen en halvtime, lage sikksakk selvlysende spor i vannet. Veldig fint. Johns vakt hadde besøk av en stor flokk delfiner også. Vi er litt trøtte etter første dagen, vi trenger å tilpasse til vaktskjema igjen.
 
Utseilt distanse 125nm