Gluppö

S/Y Stereo
Kristen Thorsen and Lene Nyheim
Wed 22 Jul 2009 15:43
58:35.065N 11:12.939E

Koster til for sykkel, og Biltemas sammenleggbare tok oss rundt på øya. Leah hang på. Vi prøvde alle blindveiene før vi stoppet for lunch på et gartneri gjort om til cafe/restaurant. Kjempehyggelig. Etter noen timer til hadde rumpene våre fått nok og vi retirte til båten for middag og en hvil. Senere dro vi på solnedganskonsert på Valfjell, SydKoster som dessverre var avlyst tidligere på dagen på grunn av vind. Når vi var der var det bare en deilig fønvind og vi så ut over hele Koster skjærgården. Kjempeflott. Det hele avsluttet med en intimkonsert med Nina Jensen som sang egne sanger og spilte piano.
Dagen startet bra med fin bris fra SV, som dreide mot SØ når vi dro fra Koster. Vi var fast bestemt på å seile, så det ble endel slag nedover. Det var vi ikke alene om , for det var hundrevis av andre seilbåter som skulle på samme veien, båte sør og nord. Da bøe det travelt med å følge med på andre båter, vind og vikeplikt (BVV).
Frem til Havstenssund var det sikksakk nedover i den trange leden, og der  var det bare å holde plassen. Tilslutt gjorde vi fast ankeret i en trang kile som heter Gluppö. Der er vi ikke alene, men det er i le fra været.