Atlantic day 6

S/Y Stereo
Kristen Thorsen and Lene Nyheim
Mon 26 May 2008 12:33
35:18.8N 46:17.8W
 
DelfinWe had visitors yesterday, a pod of dolphin swam around the bow for 5 minutes, before they got bored I guess. Spectacular to see their speed, jumping across the boats path. We all delighted in the display. Also, good stable wind pushing us eastwards. We're over halfway to Horta now - crossing our fingers for good wind rest of the week. Stereo is performing a concert i creaks and squiks, we'll have a go with a arsenal of different lubes (john is the better squik-detector - he's like a ferret).  Lene is getting some crochet'ing done as well. Kristen made good'ol meatcakes (kjøttkaker) yesterday - appreciated by all the crew.
Distance sailed last day 165nm, distance total 958nm
 
----
SoloppgangVi hadde besøk igår, en flokk med delfiner lekte rundt baugen i 5 minutter før de synes vi var kjedelige. Fantastisk å se farten, hoppend på tvers av baugen. Vi satte pris på visningen. En jevn god vind dytter oss østover. Vi er over halvveis til Horta no - krysser fingrene for god vind resten av uka. Stereo holder konsert i knirk og knak, vi prøver oss med en håndfull forskjellige smøremidler (John er den beste knirk-detektiven). Lene får heklet litt også. Kristen lagde traddis kjøttkaker igår - mannskapet satte pris på de.
Utseilt distanse siste døgn 165nm, utseilt total 958nm