Atlantic day 1

S/Y Stereo
Kristen Thorsen and Lene Nyheim
Wed 21 May 2008 14:29
32:31N 61:57W
 
We got a day early start for easier weather. Calm winds picked up to the 20's and seas on the beam. Forecast suggested a few days east before heading above the azores high.  We got a feisty fish just at watchchange and a squall, quite busy with all - halfway in we lost it. Reeling in, the swivel was broken! D*#¤n crappy american products. John's all excited about sailing and beeing at sea for the crossing. Lene isn't to well, seasick since yesterday afternoon through the night. A seasick pill-drink got her to sleep eventually.  PS: mental note, do not make rolls in high seas after dark. Also a few other boats left bermuda, mostly some dutch boats, we lost contact during the night.
Distance sailed last day 138nm, Distance total 138nm.
---
Vi fikk en tidlig start for å ha lettere være. Bris ble til sterk bris til kuling med passende sjøer på tvers. Værvarslet anbefalte å seile noen dager øst før nord og unngå høytrykket rundt Azorene.  Vi fikk en fisk som hoppet fælt akkurat ved vaktskifte og at det kom en kraftig vindbyge - ganske opptatt med det hele så mistet vi fisken. Når vi tok den inn hadde svivelen røket! P**"# dårlige amerikanske produkter.  John er spent på å seile over atlanteren. Lene har vært sjøsyk siden i går ettermiddag og gjennom natta. Tilslutt fikk en sjøsyketablettdrink henne i søvn. PS: Huskelapp, ikke lag rundstykker i mye sjø når det er mørkt. Endel andre båter dro fra Bermuda også. mest nederlandske båter, men vi mistet kontakt utover natten.
Utseilt siste dag: 138nm, Utsteilt totalt 138nm