Atlantic day 2

S/Y Stereo
Kristen Thorsen and Lene Nyheim
Thu 22 May 2008 13:14
32:18.9N 58:44.3
 
Fairly bouncy conditions, swells 10-12feet and rocking. Winds gusting to 30. Lene is done with the crabfeeding, and getting an apetite again. Kristen made a hearty lapskaus for dinner (will try for rolls again today). We're heading a wee south to avoid to worst swells/winds but in a couple days will be going northeast. Thanks for messages on the satphone! we love those. A big flying fish landed in Kristens lap on the nightshift - a surprise.
Distance sail last day 164nm, Distance total 302
 
Rimelig gyngende forhold, dønninger på 3-4meter. Vind opptil 15m/s. Lene er ferdig med krabbemating, og har fått apetitt igjen. Kristen lagde en fyldig lapskaus til middag (skal prøv på rundstykker igjen idag).  Vi seiler litt sørlig for å unngå de verste bølgene (3.5 -5m) men iløpet av et par dager går vi nok nordøst. Hyggelig med meldinger på satelitt-telefonen. Kristen fikk forresten an flyvefisk i fanget på nattvakta.
Utseilt distanse 164nm, utseilt totalt 302nm