Atlantic day 11

S/Y Stereo
Kristen Thorsen and Lene Nyheim
Sat 31 May 2008 13:28
37:22.2N 34:36.1W
 
Kristen in the spinnakerAnother slow day, wind in the 10's with SOG around 4-5kts. Evening watch was interesting. A twitter on port side of boat signalled dolphins, and looking over there were multiple streaks of flourescent marking the path of dolphins around the boat!. Really cool. Taking out the torch, Kristen was startled to see a dolphin jump 6ft up in the cone of light right off the the side of the boat and landed with a big splash!...  Normal fishing isnt that much, no fish yet on the trawling line after 1200nm in the water. Also a turtle swam by within a couple of meters this morning (we all agreed it would outswim us if it tried). Kristen had a trip up the mast again, and on the way inspected the spinnaker. Will pass 100 spinnaker hours by noon today. Nice to know friends and family are following our adventure!.
 
Distance sailed last day 115nm, distance total  1555nm
 
John and LeneNok en lang dag, vind rundt 3-6m/s, og SOG rundt 4-5kn. Kveldsvakten var interessant. Plystring på babord side indkerte delfiner, og i vannet kunne vi se morild-spor der hvor de svømte rundt båten - ganske kult. I det Kristen tok ut lommelykta, hoppet en delfin et par meter opp i lyskjeglen rett ved siden av båten og landet med et svært plask.
Vanlig fisking ikke noe særlig - ikke noe fisk enda etter å trålet 1200nm. En skilpadde svømte forbi et par meter unna tidlig om morgenen (Vi var alle enige om at den ville svømme fortere enn oss hvis den prøvde)
Kristen hadde en tur opp i masta igjen, og på veien ned gjorde en inspeksjon av spinnakeren. Vil passere 100 spinnakertimer rundt lunsj idag. Veldig hyggelig å høre at venner og familie følger med på eventyret vårt.
 
Utseilt distance siste døgn 115nm, utseilt total 1555nm