English channel visit

S/Y Stereo
Kristen Thorsen and Lene Nyheim
Sun 22 Jun 2008 10:08
50:42.731N 1:00.617E
 
AISEasy sailing yesterday with trimming to match Fru Larsen speed. In the evening a tired pigeon land in the cockpit. We felt pity for msr. Rafael (we agreed it was a french bird)  - for about 20 minutes when he shitted. We waved him off but he kept coming back. Eventually he settled on the boom, but when we waved him off he fell in the water. After a couple of attempts getting back in the boat, he landed on the barbeque. Wet and excausted we let him stay, and later we even moved him to the inside of the dodger.
Last night we crossed the 0-meridian at 01:10 local time. We had a small festival with colored lights in the mast for "line" and spinning lightsticks for "0".. Grethe had a very nice show.  We're also sailing in the English channel. Very busy with big boats. Our AIS system picks them up and displayed on the chartplotter which looked like and old asteroids game.
Early in the morning Rafael seemd to get better, bristling his feathers and sorting them out. Kristen went on deck and Rafael took flight - a couple of circles around the boat, and then towards France.
 
Distance sailed 130nm - Distance total 240nm
 
RafaelLett seiling igår med mye trimming av seil for å holde lik fart som Fru Larsen. På kvelden landet det en sliten due i cockpiten. Vi syntes synd på msr. Rafael (we var enige om at det var en fransk fugl) - rundt 20 minutter da han dreit. Kristen viften han avgårde, men han kom stadig tilbake. Tilslutt satte han seg på bommen, da han ble viftet bort falt han i vannet. Etter et par forsøk på komme ombord igjen landet han på grillen. Våt og utslitt lot vi han være, og seinere flyttet vi han til le av sprayhooden.
Inatt krysset vi 0-linja kl 01:10 lokal tid. Vi hadde en lite festival med farget lys i masta for "linje" og vi lagde "0" med lysstaver festet på en tråd.  Grethe på Fru Larsen hadde et fint show.  Vi seiler i den engelske kanal. Veldig mye trafikk med store båter. AIS systemet vårt viser de på kartplottere som så ut som et gammelt asteroids-spill.
Tidlig på morgen syntes Rafael bedre, bruste med fjæra og ryddet i de. Da Kristen gikk på dekk fløy han avgårde - et par runder rundt båten og deretter mot Frankrike
 
Utseilt distanse 130nm - Utseilt total 240nm