Holmsbu

S/Y Stereo
Kristen Thorsen and Lene Nyheim
Fri 22 Aug 2008 23:09
Etter en rolig sommer og noen småturer i fjorden var det på tide med en utflukt. Vi kombinerte dette med å møte andre Jeanneau-eiere i Holmsbu. Værmeldingen var ikke den beste seilmessig, men på denne tiden av sesongen er det vel mest sol vi er interessert i :d. Noen timers motorseiling nedover la vi til i brygga med god hjelp til fendring og fortøying. Vi skravlet utover de sene nattetimer om alt båt-relatert.
Dagen etter ble det mer koseprat før treffet diskuterte alt toalett-relatert (my dritprat for å si det sånn..). Veldig lærerikt ifb vedlikehold og best practise.
 
Lørdag kveld og natt gikk med til motorseiling ned mot Risør, med <5kn vind var det ganske stille. Det mest interessante var en båt som grunnstøtte utenfor Hollenderflua, alt gikk bra.
 
Innseilingen til Gørnnholmen var stille og rolig med en døsig soloppgang og fantastiske farger. Vi ankret opp i Pjolter Bay (eller Bommen) noen minutter senere før kl 06, og kastet oss i køya for noen timers søvn.
 
Nå ligger Stereo i Risør for neste etappe.
 
---
After a calm sommer, small trips in the Oslofjord, we needed a longer trip. Combined with a meeting with other Jeanneu owners in Holmsbu (very nice place in an inlet of oslofjord). The weatherforecast wasnt the best sailwize, but this time of year we need more sun than wind :d. A few hours motorsailing we anchored at the marina with good help. we chatted a couple of hours with other boats before turning in.
The day after more smalltalk and we had a session with toilet-related talk (a lot of "crap" was discussed :D).
 
Motorsailing through saturday night and sunday morning came through Grønnholmen sound with a spectacular sinrise aft. A few minutes later we dropped the hook an Pjolter Bay (or Bommen) and hit the sack for some z's.
 
Stereo is now in Risør a few days before next leg.