Atlantic day 2 - Tunawinds!

S/Y Stereo
Kristen Thorsen and Lene Nyheim
Mon 9 Jun 2008 15:18
43:01.65N 27:31.25W
 
Yesterday was nice spinnaker sailing through the evening with winds picking up and speed. Had some good surfs in the big swells, but around 0300 we were pulled north to bigger winds. Theres a low west of us with, and we're heading east. Took the sail down, and got on with main and jib. Had dolphins visiting all day, and night - really fun. A small turtle passed us also. Finally after 2400nm trawling we had a fish again - a 8lbs tuna. Kristen had around 300yds out and by the time we had it aboard it was drowned..... Dinner is served!. . Also get going with the baking again - just as the swells pickup.
 
Distance sailed last day 153nm, distance total this leg 278nm  ~ 1000nm to go.
 
Igår var det fin spinnakerseiling dagen og utover kvelden, vinden tok seg opp og båten skjøt fart. Hadde noen gode surf i de store dønningene, men rundt 0300 ble vi dratt nordover mot enda mer vind. Det er et lavtrykk vest for oss, så vi trekker østover. Fikk seilet ned, og satt genoa og storseil. Vi hadde delfinbesøk hele dagen og natta - kjempemoro. En liten skilpadde så vi også. Endelig etter 2400nm fikk vi en fisk - en 4kg tunfisk. Kristen hadde rundt 300m line ute, og når den endelig var ombord var den druknet for lenge siden. Middag er servert!. Vi er igang med baking igjen, akkurat når bølgene tar seg opp...