Atlantic day 12

S/Y Stereo
Kristen Thorsen and Lene Nyheim
Sun 1 Jun 2008 12:12
38:03N 31:51W
 
Another sunny easy day at sea. Not much to do except chatting. We're giving points for spotting flotsam and marinelife. 0,5 points for jellyfish (portuguese man'o'war), 1 for plastic. 10 for bouys. 20 for dolfins. 50 for whale, and another 100 for riding it - we haven't seen any whale yet though. Scores hard to keep.. Most excitement was when the outhaul jammed on the winch and we had to use different tools to undo it (no knife). Motored a bit last night when wind fell below acceptable luffing factor. We're expecting landfall tomorrow afternoon.
 
Distance last day 134nm Distance total 1690nm
 
Nok en solfyllt rolig dag til sjøs. Ikke mye å gjøre untatt skravling. Vi gir poeng for å oppdage drivegods og marintliv. halvt poeng for maneter (portugisiske krigsskip), 1 for plastikk, 10 for bøyer, 20 for delfiner. 50 for hval - og 100 ekstra for å sitte på den (Har ikke sett noen enda). Vanskelig å holde telling. Mest oppmerksomhet igår fikk vinsjen når uthalet satte seg fast rundt vinsjen og vi måtte bruke forskjellig verktøy for å løsne det (ikke kniv). Motorerte inatt når vinden falt under akseptabelt flappefaktor. Vi regner med land i sikte i morgen ettermiddag.
 
Utseilt distance siste døgn 134nm, utseilt total 1690nm