Käynti Visbyssä

Namihani
Orvo Siimestö
Mon 21 Jun 2010 20:44
57:38.316N 18:17.351E

Joensuun lyseon poikien purjehdus jatkuu.

Arvoisat NAMIHANIN ystävät.
Veneen kokka kohisee malttomana kohti kotisatamaa. Orvolla on selvästi koti-ikävä. Kotona tai mökillä odottaa sauna. Löylyssä Orvo on päättänyt kuluttaa vähintään 2 saunavastaa. Edellisen plokin jälkeen on tapahtunut paljon mielenkiintoista ja hauskaa Toissa iltana päätimme yöpyä Bornholmin saarella, jossa rantauduimme Allingen kunnan marinaan. Satamavalvoja otti meidät tosi sydämellisesti vastaan. Olimme selvästi tervetulleita. Jopa satamassa hengailevat pikku maistissa olevat äijät kävivä kättelemässä kapteenimme. Suihkun raikkaina suuntasimme erästä sillisavustamon piippua kohti, jossa meitä odotti oikein hyvä kalavalikoima noutopöydässä. Luonnollisesti maistelimme maailmankuulua Bornholmisaista savusilliä. Hyvää oli!
Aamuvarhaisella nostimme purjeet kauniissa aurinkoisessa säässä kohti kotia ja Kristians ö-tä.
Orvo opetti oikean ääntämyksenkin jotakin ”Krisanssöö” tyyliin. Tarkastimme vanhan linnoitussaaren mereltäkäsin. Viehättävän tunnelmallinen se näytti olevankin. Samoin Allingen keskusta on pittoreski pikku kylä.
Aikomuksena oli purjehtia yhtäsoittoa Helsinkiin saakka. Kuitenkin aurinkoisen hyvän purjesään jälkeen nautimme kauniin lyyrisestä auringon laskusta Öölannin eteläkärjen kohdalla. Purjehdus muuttui moottoriajeluksi, jolloin ihailimme tyyntä yötä ja elähdyttävää auringon nousa. Vähitellen tuuli antoi mahdollisuuden purjeisiin kunnes loppumatka kohti Visbytä ponnistelimme moottorilla kovaa aallokkoa vastaan marinaan, jossa päätimme yöpyä. Samalla kiristimme vantit. Nyt juuri paistamme huomista varten lihapullia. Tuoksuu muhevasti.
Kävimme tutusrumassa paikalliseen ravintolaelämään. Täällä on kumma käytäntö. Oven pielessä edullinen ateriahinnasto.Mutta sisällä tuodaankin nenän eteen toinen lista, jossa hinnat olivat jopa kaksinkertaiset. No saimmehan me hyvät annokset sisäänheittohinnalla kun aikamme kinattiin. Runsaat kiitokset Orvolle kärsivällisestä suhtautumisesta huru-ukkojen vajavaisiin purjehdustaitoihin. Olemme saaneet huippuluokan opetusta kapteeniltamme. Kiitos siitä! Viihdytty ja nautittu on. Terveisin Jaska Rantasalo