Miehemme merellä

Namihani
Orvo Siimestö
Sat 25 Jul 2009 15:58
 
47:09.57N 08:15.83W
 
Terveiset täältä ei muuta kuin vettä'
Paikka nyt klo 18.20 Suomen aikaa LAT 47¤09,574  LON 8¤15.827 . Nopeus 6,05 kn Suunta 260¤ . Viime yö oli mainio purjehduksen kannalta, kirtkasta ja pieniä sadekuuroja. Jos näkyvissä puolen yön aikoihin ei ollut kymmentä laivaa, oli syytä suorittaa tartkistuslaskenta, Kalastustakin on harrastettu, vaikka ruokavarastot ovatkin runsaat. Kerran tärppäsi, mutta uistimeen jääneistä hampaanjäljistä päätellen uistin oli liian pieni ko. kalalle. Tänään siis 25.7.2009 saimme aamupyttiksessä syötyä viimeiset suomalaiset perunat ja ilmakin on mitä paras. Klo 12.00 sa nautiittin sampanjaa - Azoreille oli enää 1000 mailia matkaa.Tämä juhlinta keskeytti ikävällä tavalla Kapteenilta Wessan siivoustyöt.Koneella on ajeltu.aamupäivä, ei kuitenkaan mukavuuden halusta vaan  truulen puutteesta johtuen. Ollin valmistaman ranskalaistyyppisen courmet aterian jälkeen alkoi tuulikin viritä ja pääsimme taas harrastamaan purjehdusta. Delfiinitkin tuossa hyppelivät veneen vieressa. Naisväelle tiedoksi, että heikkojen tuulten  aikana on venettä siivottu ja paikkoja kuivateltu, siis aherrettu on niinkuin kotonakin yleensä. Jatkamme tässä hyvän sään jatkuessa; Olli ohjaa ja muut tutustuvat hyvään kirjallisuuteen.
Terv . Cabin Boy Pepe ja muu miehistö   P.S. ennen lähetystä matkaa Azoreille 961 mailia.