Helgoland

Namihani
Orvo Siimestö
Mon 14 Jun 2010 07:42
54//10.623N 07//53.847E

Käynti Helgolandissa.

Matka Ijmuidenista Hollannissa Saksaan sujui erittäin nopeasti ja helposti. 190 mailia taittui 29 tunnissa. Rupesimme hyvissä ajoin miettimään Kielin kanavaan menoa Elben suison vuorovesivirtojen takia. Kovaa vastavirtaa oli luvassa sekä aamulla että illalla. Paras aika lähestyä kanavan suua on klo 11-17. Niinpä päätimme mennä yöksi Helgolandin saarelle, vaikka se aiheuttikin muutaman kymmenen mailin mutkan. Olemme nyt maanantaina 14.6 lähteneet Helgolandista ja keula on kohti Kielin kavaa. Helgoland on karu, mutta omalla tavallaan viehättävä käyntikohde. Verovapaus oli yllätykseksemme edelleen voimassa ja ihmiset erittäin ystävällisiä.
Voin suositella käyntikohteeksi purjehtijoille, jos aika suinkin antaa myöten.

Katja lähti veneeltä Ijmuidenissa ja kaikille meille tuli heti ikävä iloista ja piristävää likkaa niinkuin Ipi sanoi. Kiitos Katja kun tulit. Minulle kotiikävä tuli vielä konkreettisemmaksi kun yksi läheisistä ihmisistä oli viikon verran veneessä. No, kohta ollaan taas kotivesillä.

Kun isot vedet jäävät nyt kohta taakse, jää vähän haikea olo Näihin on jo aika hyvin tottunut ja erilaisten satamien näkeminen on aina mielenkiintoista. Nyt ei vielä ole lomakausi ja kaikissa satamissa on hyvin tilaa. Tähän asti on koko tulomatka sujunut erittäin hyvin, toivottavasti loppupätkäkin menee yhtä hyvin. Kaikkea voi aina sattua, mutta toisaalta tuntuu, että nyt ollaan tulossa kotivesille, jossa ei tarvitse miettiä vuovesiä ja tuuletkin ovat tutumpia.

Terveiset koko miehistöltä, eli Pepeltä, Ipiltä ja Orvolta (Muksulta, kuten Pepe ja Ipi minua vieläkin kutsuvat vanhasta muistista).

Orvo