Santa Cruz

Namihani
Orvo Siimestö
Fri 11 Sep 2009 11:47
28:28.086N 16:14.606W
 
Siinä kävi niinkuin sääennusteet olivat luvanneet. Tuuli loppui eilen iltapäivällä, jonka jälkeen Namihanista tuli konealus. Köröttelimme yötä myöten kohden Teneriffaa. Neljän maissa yöllä kiinnityimme tämän saaren pääkaupungin Santa Cruzin satamaan, joka on ihan kaupungin keskustassa. Yö vierähti reseptionin laiturissa kunnes aamupäivällä satamamestarit tulivat osoittamaan meille paikan ponttoonilaiturista. Vesi oli laskenut aamuyön aikana niin, ettemme ilman tikapuita olisi päässeet edes laiturille. Saramamestarit ystävällisesti kävivät irrottamassa köytemme. Nyt olemme hyvässä paikassa palvelujen lähellä.
 
Täällä on tarkoitus tutustua paikkakuntaan parin päivän ajan. Sunnuntaina on edessä noin 40 mailin purjehdus naapurisaarelle Gran Canarialle ja Puerto Moganiin, josta tulee Namihanin kotisatama vähäksi aikaa.
 
Reissu on siis pääosin tehty. Voi harmi. Olisihan tätä voinut jatkaa pitempäänkin. Nyt on siis edessä hiukan normaalia turistin työtä kaupungilla. Ehkä sekin menee.