karjalan paistia

Namihani
Orvo Siimestö
Thu 10 Sep 2009 12:21
29:59.533N 15:54.990W
 
 
Matkaa Kanarian saarille on nyt alle sata mailia riippuen siitä, mille saarelle menemme. Tämän hetken tuuli veisi meitä parhaiten Fuerteventuralle, mutta varmaan se siitä vielä muuttuu. Lisäksi ennusteet ovat luvanneet plägää eli koneella ajoa aivan saarten läheisyydessä.
 
Aurinko taas paistaa ja uunissa muhii ehkä näille leveysasteille hiukan eksoottinen ruoka eli karjalanpaisti. Ostimme Madeiralta possua ja nautaa. Saa nähdä mitä tulee.
 
Namihanin golfmestariksi leivottiin Pepe tasatuloksella Jarin kanssa. Voittaja ratkaisi arpa. Orvo todettiin luonnon lahjakkuudeksi. Kippari pelasi erinomaisesti ilman mitään alan koulutusta. Lähiipelissä oli vielä hiomisen varaa.
 
Kalaakin on ruvennut tulemaan. Ei tolsin uistimella. Aamulla kun askaroimme yhden irronneen isopurjeen ratsastajan kanssa, löysimme kannelta kaksi lentokalaa ja kaksi mustekalaa. Toinen oli löytänyt tiensä aivan maston juureen. Uistimeen on toistaiseksi tarttunut perälippu ja yksi fendari.
 
Ratsastajan irtoaminen ratkaisi toggletin arvoituksen. Kannelta löytyi jo Madeirlla irtonainen toggletti, jolle ei löytynyt mitään paikkaa. Siitä olimme kovin huolestuneita. Nyt siis arvoitus ratkesi eikä mitään vahinkoa tapahtunut.
 
Aamupäivällä menimme tarkoituklsella kahden pienen Portugalille kuuluvan saaren välistä. Ne ovat nimeltään Ilhas Salvagens. Moni ei varmastgi ole koskaan kuullutkaan. Saaret ovat suojelualuetta, joille saa nousta vain jos on ennakkoon hankkinut luvan. Paikalla on kirjan mukaan kaksi vahtia. Olisimme neljään mieheen hyvin voineet vallata saaren ja julistaa sen itsenäiseksi. Armahdimme Portugalin tällä kertaa.
 
Huomenna aamulla olemme varmaan jossakin rannassa.