Namihani Hollannissa

Namihani
Orvo Siimestö
Fri 11 Jun 2010 08:04
52:27.536N 04:33.747E

Neljässä maassa samana päivänä.

Namihanin paluumatka etenee hurjaa vauhtia. Lähdimme matkaan keskiviikkona puolenpäivän aikaan Englannin Doverista ja päädyimme illalliselle Hollannin Ilmujdeniin. Hurautimme siis samalla kertaa ohi sekä Ranskan että Belgian rannikon.

Kanaalin ylitys ja tulomatka tänne Ilmujdeniin oli varsin mielenkiintoinen. Itse kanaalin ylitys meni hyvin ja nopeasti; etsimme vain laivojen välistä sopivan kolon ja painoimme kaasua. Se mikä meitä yllätti ehkä enemmän oli se, että laivoja riitti hurja määrä koko matkamme ajaksi. Isojen satamien edustalle oli pysököity hurja määrä rahtilaivoja odottamaan varmaankin seuraavaa kuljetuskeikkaa. Laivat olivat siis sinällään täysin vaarattomia - koska ne pysyivät paikallaan - mutta me emme tietenkään voineet tätä olettaa vaan jokaista laivaa piti seurata siltä varalta, että se päättäisikin lähteä liikkeelle.
Tänään vietämmekin sitten kulttuuri- ja sightseeing-päivän. Satamamme Ilmujden sijaitsee Amsterdamin sisäänajon suulla, joten suuntaamme päiväksi Amsterdamiin. Samalla joudun itse sanomaan näkemiin Namihanille ja sen mukavalle ja osaavalle miehistölle, sillä lennän Amsterdamista Suomeen varmaankin huomisen lauantain aikana.
Purjehdus Weymothista Ilmujdeniin on ollut ikimuistoinen. On ollut todella uudenlainen kokemus harrastaa kulttuuri- ja ulkomaanmatkailua purjehtien. Laivojen seassa purjehtiminen sekä yöpurjehdukset Englannin Kanaalissa ja Pohjanmerellä olivat myös varsin mielenkiintoisia kokemuksia. Veneen kokenut seniorimiehistö otti minut hyvin vastaan. Mieliala veneellä on ollut hauska välillä ylimenneistä sadekuruoista huolimatta. Kiitos isä, Pepe ja Ipi hauskasta purjehdusseurasta. Purjehtikaa turvallisesti kotisatamaan! Kalle ja Erika odottavat myös jo innokkaasti ukkia kotiin.
t. Katja