kohden Madeiraa

Namihani
Orvo Siimestö
Tue 1 Sep 2009 15:56
36:17.426N 23:22.650E
 
 
Tervehdys Atlantilta!
 
Eilen maanataina iltapäivällä irroitimme köydet Punta Delgadassa lounaan ja bunkrauksen jälkeen. Kaupasta haettiin perunoita ja vähän lisukkeita. Peri ostoskärryllista sitä ostettavaa tuli neljälle miehelle viideksi päiväksi.
 
Matkaa Madeiralle oli lähtiessä 530 mailia ja nyt on alle neljäsataa jäljellä. Satasen rikkoutuimistga juhlistimme valkoviinillä.
 
Tuuli on koko ajan ollut oudosta suunnasta. Se ei olekaan tällä kertaa vastaien, vaikka Namihani on luokiteltu kryssiveneeksi. Välillä tuuli jopa sivusta, nyt sivuvastaisesti. Matka edistyy hyvin. Kipparikin myhälee silloin tällöin. Uuai gasti Jari haki merijalkojaan viime yön surkean oloisena. Nyt näyttää jo paremmalta. Ruokakin on maistunut ja Jarin erityisvaatimuksesta söimme jopa salaattia. Toistaiseksi Jari saa kaiken tilauksesta, koska hän kartaa sisätiloja muuhun kuin nukkumatarkoitukseen.
 
Alkumatkast tuuli vaihteli 15 ja 20 solmun välillä. Aaltoja oli sen verran että 10 solmun rikkoutuminen surffissa oli lähellä. Nyt on moinannut noin 10 solmuun. Aurinko paistaa ja on lämmin.
 
Tämän veneen autopilotin nimi on Kalle. Hän valittaa surkealla äänellä kipparin kajuutan luona aina kun joutuu hommiin. Yritimme poäästä Kallen kikmppuun rasvaprässin kanssa, mutta suuren työn tehtyämme jouduimme toteamaan, että turha homma. Emme päässeet siihen mitään kautta käsiksi vaikka purimme puoli venettä.
 
Kalle kyllä toimii tarvittaessa, mutta häiritsee erithyisesti kipparin yöunia. Nyt harkitsemme vaihtoehdoksi korvatulppia. Jari sai sairaana kajuutan alapunkan. Minulle rakennettiin yläpuolen punkkaan myrskylaita. Kyllä siellä pysyi, mutta uni vähän patkikkääksi. Ensi yönä paremmin. Voi sitä ottaa myös päivätirsat.
 
Kippari näki aamuvahdissa delfiinejä, mutta kukaan ei jaksanut nousta katsomaan. Minä taisin kuulla yöllä valaan puhauttavan ilmat ja vedet taivaalle. Omalla kohdallani on siis jo kaksi epävarmaa valashavaintoa.
 
Kaikki on siis kunnossa ja Madeira lähestyy vajaan kuuden somun vauhtia. Eipä ole meillä valittamista.
 
terveisin Erkki
 
Pepe jatkaa tästä.
Eipä tuohon Erkin jutusteluun ole paljon lisättävää. Sen vain tähän sanon ,,,että ontullut mukaan osaavia ja kaikin puolin hyviä gasteja ,-me suorastaan viihdymme tässä työn lomassa, Tänään olin lounaskokin vuorossa, Valmistin pinaattikeitoa jostain  vihreistä lehdistä-kiitoksia tuli miehistöltä niinkuin kuuluukin,saattaa muuten tulla lautaselle jotain vielä eksoottisempaa.
Terveisin Pepe