Fw: Orvo pääsi Hortaan

Namihani
Orvo Siimestö
Thu 27 Aug 2009 11:00
 
----- Original Message -----
Sent: Wednesday, August 26, 2009 11:38 PM
Subject: Orvo pääsi Hortaan

38:31,93N 28:37,44W
 
Namihanin kippari Orvo Siimestö pyysi tänään keskiviikkona illansuussa ottamaan kuvan onnellisesta miehestä. No, me otettiin. Saapuminen Hortaan oli Orvon mielestä koko purjehdusretken kohokohta. Kanrain saarille tulo ei vastaa samaa. Selityksiä on varmaan monta. Itse ymmärsin, että Orvo oli päättänyt palata satamaan vielä uudestaan koettuaan sen kerran aikaisemmin Balenolla Atlantin ylityksen jälkeen.
 
Tulimme siis tänne Hortaan Ponta Delgadasta noin 160 mailin päästä. Tuuli oli vastainen koko matkan ajan. Voimakkuus oli 15-20 knots, mikä tarkoittaa sitä, ett' oplimme koko puolentoista vuorokauden matkan aivan tolkuttoman kallellaan. Alapuolen punkassa pysyi hyvin, mutta vessassa käynti vaati akroobattin taitoja eikä puoltatoista vuorokautta selviä käymättä. 
 
Vahdit jaettiin vanhan käytännön mukaan komituntisiin vuoroihin, jolloin yksi mies eli tällä kertaa Pepe joutui tekemään kaksi vahtia. Minun kohdalleni 24-03 sattui laiva joka kaarsi keulan edestä. Orvo löysi omalla vuorollaan tutkasta pimeän aluksen mailin päästä. Se jäi mysteeriksi.
 
Ensimmäiset delfiinit nähtii jo allen tunnin päässä lähdöstä. Sitten niitä osui kohdalle useinkin. Pari kertaa ne tulivat v neen keulan eteen leikkimään. Valashavaintoja venekunta on tehnyt kymmenkunta. Minun kohdalleni ei ole vielä osunut. Eiköhän vielä osu, jos niitä kerran noin paljon on.
 
Hortassa tietysti piti menna Peterin Sport Cafeta katsomaan. Valtameren purjehtijoita siellä ei tainnut olla muitakin kuin me. Muut olivat lentoturisteja, jotka olivat matkaooppaista lukeneet, että Peterin kuppila on ehdottomasti nähtävä. No turistit kuvasivatr meitä, kun olimme ehkä eniten purjehtijan näköisä. Huomenna aiomme tutustua paikkakuntaan.
 
Viereisellä saarella on parin kilsan korkuinen Picon tulivuori. Sitä tiirailtiin tullessa ahkeraan, mutta vuori oli lähes koko ajan pilvien peitossa. Mereltä näimme alaosan. Illalla Perin kuppilan edustalta näimme sitten yläosan. Nyt oli alaosa pilvessä.
 
Sataman ntoim,isto oli pantu kiinni kello kuusi. Tulimme nvähän sen jälkeen. Nyt joudumme yöpymään tässä jonkin sortin tullilaiturissa ja odottelemaan viranomaisia huomenna. Tälläistä se on EU:ssa.
 
Sitten tunnelmaosuus. Hyvin olemme tsempannet vaativissa oloissa. Ruoka on ollut hyvää ja sitä on ollut riittävästi. Miehistön saavutetuista eduista on tingitty tonicin verran, koska sitä ei veneestä löytynyt. Olemme kehittäneet korvaavia ratkaisuja.
 
Suomessa on monilla tapana kipata insinööri Pettersonille ja Gustav Dalenille. Me löysimme keskeltä merta 7 metrin matalikon, minne Namihani halusi aivan välttämättä päästä. Se paikka on lisätty siiheen listaan, missä otetaan paukut.
 
Satamassa on upeita veneitä. Tutustumme niihin tarkemmin huomenna.
 
Terveisiä kaikille
 
Erkki.