Kalaonnea!

Namihani
Orvo Siimestö
Fri 31 Jul 2009 17:15
39:22.69 N
22:25.32 W
 
31.7.09 klo 17.50
 
Sään puolesta vaihtelevan yön jälkeen aamulla tuuli hiljeni sen verran, että veneen vauhti putosi vasta-aallokossa olemattomaksi. Lounaan aikana laitoimme moottorin käyntiin ja autopilotin ohjaamaan. Miehistö vetäytyi sisälle nauttimaan supisuomalaista hernekeitto lounasta, joka jäi torstaina väliin pomppuisen kelin vuoksi. Lounaalla oli tarjolla tosiaankin hernekeittoa, suomalaista ruisleipää ja olvia!
 
Hyvä lounas ja samaan aikaan alkanut sade sai miehistön "laitostumaan" . Onneksi Olli huomasi kalavavan taipuvan ja huusi: " hei, kalaa!" miehistö heräsi koomasta ja ryntäsi ulos.
Orvo otti vavan käteen ja hihkui, että nyt tulee ISO. Meillä oli kalakoukut ja kamerat käsissä valmiina. Kun sitten " kala" tuli veneen viereen, me ihmettelemään, mikä hemmetti kala on sininen??
 
No, siinä sitten koukkua laidan yli kalaa nostamaan, niin ei per*.,e* Muovikassi! ... Syömme siis edelleen nötköttiä ja purkkipapuja. Onneksi Azoren valot jo melkein näkyvät ja ravintolat kuulemma ovat hyviä.
 
Matkaa on jäljellä n 190 mailia ja tuulikin on tällä hetkellä sivusta! Lämpötila on mukava yli +20*c. ilma on kosteaa, niin veneen sisällä kuin kannellakin.
Meillä on myös dilemma: toisaalta purjehtimalla normaalisti "ja vauhdilla" olisimme perillä huomenna lauantaina myöhään illalla/yöllä. Mutta jos vähän jarruttelisimme, niin pääsisimme nauttimaan sunnuntaina aamupäivällä " saaristopurjehduksesta" kiertäessämme San Miguelin saarta viimeiset 30-40 mailia. Eli vaihtoehtoina ovat suihku, maapas***, ehkä tuurilla olut pubissa tai sitten maiseman ihailua aurinkolasit päässä ja shortsit jalassa ja vasta sunnuntaina suihku ja oluet. Mitenkäs tässä pitäisi toimia?
 
Menemme tästä pitäämään palaveria!
 
Namihanilta,
 
Junnu