Elämä on ihmeeelllistä, merelläkin!

Namihani
Orvo Siimestö
Wed 29 Jul 2009 13:46
42:52.02 N
18:14.3 W
 
klo 14.45 29.7.09
 
 
Viimeisen blogin päivityksen jälkeen purjehdus atlantilla on näyttänyt monipuolisuutensa. Olemme saaneet eilen vasta(an) tuulta, kovaakin sellaista, isoja, vettä roiskuttavia aaltoja kuin sitten hienoa aurinkoista keliä tästä aamusta alkaen. Sääennuste piti paikkansa ja vaikka eilen matkanteko oli hieman turhauttavaa, niin sitten yöllä meno palkittiin mukavalla sivutuulella ja matka edistyi hienosti.
No, nyt sitten ajetaan koneella... ja otetaan aurinkoa!
 
Eilistä päivää piristi kalaonni! Australian kalakuva toimi vihdoinkin, viidenpäivän uittamisen jälkeen saimme tonnikalaa, minkä kipparimme Orvo urheasti teurasti fileeksi. Painoa otuksella oli ainakin 3 kiloa!
Nautimme juuri erinomaisen tonnikalafile pihviaterian, jonka Olli paistoi, kun kerran taisteli sen ylös merestäkin. Ja onhan nyt Ollin nimipäivätkin! Kipparinkin kunnioitti tapahtumaa avaamalla valkoviinipullon.
 
Valaita näkyy ihan kokoajan. Eilen vilahti aivan veneen vierestä pieniyksilö. Tänään aamulla allekirjoittanut näki vahdissa ollessaan n. 100 m päässä isomman kalan pariin kertaan haukkaamaassa happea. Hetkeä myöhemmin parvi delfiinejä ui hyppien veneen keulan edestä vauhdilla ohi. Hieno näky molemmat!
 
Olemme käyttäneet tämän päiväisen mukavan sään veneen ja miehistön huoltohommien hyväksi. Kippari oli pyykkihommissa, sadevaatteita kuivatellaan, samoin venettä läpituuletetaan kuivaksi. Itse otin merivesipesun, joka jää kyllä viimeiseksi. On se kumma kuinka vesi kylmenee vaikka etelään mennään!
 
Matkaa jäljellä tällä hetkellä on noin 429 mailia. Kompuutteri ennustaa perille tuloaikaa launantai päiväksi. Olisihan tuo jo mukava saada kiinteää maata jalkojen alle!
 
Meillä menee mukavasti ja venekin on kunnossa!
 
Kirjoitelkaahan namihanin sähköpostiin terveisiä. Niitä on mukava lukea täällä veneessä. E-mail osoite on namihani {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com
 
Meriterveisiä!
 
Junnu ja huru-ukot!
 
ps. Terveisiä kotiin tytöille ja Veikalle!