Biskaja ylitetty!

Namihani
Orvo Siimestö
Wed 2 Jun 2010 16:02
50:09.169N 05:03.562W

Biskaja takanapäin onnellisesti

Saatte vihdoinkin luettavaa kun olemme kännykän kantaman sisällä. Satelliittipuhelin lopetti toimintansa ja olemme tästä edes kännykän varassa, mikä ei tästä eteenpäin ole suuri ongelma,koska reitti kulkee pääosin rannikon tuntumassa.
Tämän helpompaa Biskajan ylitystä tuskin voi olla kuin tämänkertainen. Tuulet olivat kuin tilauksesta sopivasta suunnasta ja sopivia voimakkuudeltaan eli lounaan ja luoteisen väliltä 5-12 m/s. Aluksi moottoria kätettiin 16 h ja välillä yölläkin jonkin verran. Sadetta ei juuri lainkaan mutta sumua kylläkin riittävästi.Tiistai oli aurinkoinen hieno purjehduspäivä. Lämpötila ollut melko mukava ja yöunistakin olemme saaneet nauttia riittävästi. Fahlmouthiin saavuimme keskiviikkoaamuna klo 9.30 paikallista aikaa sumun hälvennyttyä eli matka-aika Baionasta tänne oli 3 vrk ja 16h . Hyvä suoritus vaikka itse sanoisikin kun matkaa oli sentään 530 mailia eli 6,0 s keskinopeudella.
Fahlhouthissa sää on hieno kesäinen, huomenna jatkamme Isle of Wightille n 120 mpk. Terveisiä kaikilta!
Olli