Auringonpaistetta, delfiinejä ja mielenkiintoisia kuli naristisia kokemuksia

Namihani
Orvo Siimestö
Sun 9 Aug 2009 18:25

Hei,

Viikko Azorien leppoisaa elämänmenoa takana ja huomenaamuna valitettavasti (lentokoneen) nokka suuntaa sitten meidän perheemme osalta jo takaisin kohti Suomea.

On ollut tosi upea kokemus päästä kokemaan edes pikkiriikkisen veneilytunnelmaa tutun ja turvallisen Itämeren ulkopuolella. Olemme hengailleet veneellä ahkerasti ja perjantaina pääsimme sitten myös itse asiaan eli purjehtimaan Atlantin aalloilla. Ei hullumpi tapa viettää äidin syntymäpäivää.

Tänään olimme toistamiseen vesillä; tällä kertaa kartoittamassa paikallista delfiini- ja valaskantaa. Valaita emme tällä kertaa nähneet, mutta delfiinejä senkin edestä!! Oli aika uskomoton kokemus nähdä kirjaimellisesti satojen delfiinien hyppivän veneemme ympärillä. Tämän lisäksi näimme myös parin merikilpikonnan huitelevan ulapalla.

Vaikka viikko on ollut kaiken kaikkiaan hurjan leppoisa, viikkoon on toki mahtunut myös unohtumattomia elämyksiä. Yksi mieleenpainuvimmista lienee ollut se, kun isä sai minun konsultointiapuni avulla tilattua itselleen lautasellisen levän peittämiä korallinpalasia, joiden koloissa piileskeli pikkiriikkisiä simpukoita kaivettavaksi herkkupaloiksi! Oli sen verran mielenkiintoinen annos, että meillä muilla olisi varmaan jäänyt simpukat kaivelematta.. Eli jos haluatte maistaa mielenkiintoista azorilaista ruokaa, niin kannattaa tilata EL GRACAS (tai jotain sinnepäin).

Lasten mielestä hauskinta on varmaan ollut se, kun he saivat hyppiä puomilta veteen muiden satamassa olevien iloksi. Hauskaa oli ja pelkäämme kovasti että tästä tuli perinne, josta voi olla aika vaikea luistaa ainakin silloin kun menemme joulua viettämään Puerto Morganiin...

Onneksi on vielä yksi dinneri edessä. Olemme juuri lähdössä viettämään viimeistä iltaa paikallisiin kuppiloihin. Illan tullee kruunaamaan se, että viemme Suomen lipun kiinnitettäväksi erään paikallisen kuppilan (kuulemma Angels Corner englanniksi käännettynä) seinälle. Käydessämme siellä muutama ilta sitten paikan isäntä kaiverrutti dinnerimme aikana isälle lasin, johon oli merkitty kipparin ja veneen nimi, päivämäärä sekä paikan nimi. Siitä kehtaa ottaa gin tonicia jossain Merikarhu-satamassa sitten kun Namihani pääsee taas kotivesille.

Lämpimät kiitokset isälle ja äidille siitä että saimme upean mahdollisuuden päästä nauttimaan Azorien tunnelmasta, ja vieläpä purjeveeneeltä käsin.Tuhannet kiitokset myös Ollille, Junnulle ja Pepelle siitä, että olitte mukana purjehtimassa Namihania turvallisesti tänne Azoreille. Lämpimät kiitokset myös koko miehistölle sekä Rileylle hauskoista illan vietoista Azorien yössä. Toivottavasti nähdään pian!!

Toivotamme turvallisia, ja tosiaankin myötäisiä tuulia seuraavien legien miehistöille!!

t. Katja, Jari, Erika ja Kalle

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image