Aika Azoreilla 3.8. - 24.8.09

Namihani
Orvo Siimestö
Sun 23 Aug 2009 17:39
Hei kaikki blogin lukijat!
 
Olen viettänyt Azoreilla kohta kolme viikkoa. Tulin tänne lentokoneella 3.8. Katja, Jari, Erika ja Kalle Kolehmaisen sekä Raili (Riley) Tevän kanssa. Saavuimme tänne Sao Miguelin saarelle Ponta Delgadaan juuri parahiksi viettämään kapteenin syntymäpäivää. Vietimme sitä koko joukolla. Vihavaisen Olli ja Junnukin olivat vielä paikalla.
 
Ensimmäinen viikko Azoreille oli vilkasta aikaa. Tutustuimme saareen ja ihastelimme tuhansia ja tuhansia erivärisiä kukkivia hortensioita. Oli juuri paras kukinta-aika. Ponta Delgadan vanha kaupunki on viehättävä vanhoine rakennuksineen, aukioineen, kahviloineen ravintoloineen ja kauppoineen. Vanha kirkko on kaunis. Viihdyimme myös veneellä. Lapset pulikoivat vedessä tai hyppivät puomin päältä veteen. Lapsista oli hauskaa myöa katsella kaloja ja kalastella niitä haavilla. Teimme myös päivän purjehdusretken Vila Franco do Campoon.
 
Erikoinen kokemus oli delfiinien katseluretki. Näimme varmaan yli kaksisataa delfiiniä leikkimässä ja hyppimässä vedessä. Oli varmaan delfiinien sukukokous koolla.
 
Mieleenpainunut näky oli sunnuntai-iltana, kun Katja, Jari, Erika ja Kalle lähtivät vanhasta kaupungista hotelliin kauniin hevosvaljakon vetämissä vaunuissa. Se oli kaunis päätös heidän Azorien  matkalleen. Kone vei heidät takaisin Suomeen maanantaina.
 
Väki väheni. Meitä jäi tänne Pepe, Riley, kapteeni ja minä. Teimme monena iltana päivällisen veneessä ja istuskelimme veneen avotilassa satamaelämästä nauttien. Hotellimme oli lähellä, joten siirtyminen veneeseen ja takaisin kävi helposti. Vuokrasimme auton, ja tutustuimme saareen itäosaan. Se oli kaunis. Näimme taas paljon hortenssioita ja lehmälaumoja kiviaidoin erotetuilla laitumilla. Riley lensi takaisin Suomeen seuraavana maanantaina.
 
Viimeisen viikon vietin kolmestaan kapteenin ja Pepen kanssa. Teimme purjehdusretken yli 90 merimailin päähän Terceidan saarelle. Kapteeni kirjoitti siitä viime blogissa. Minun kannaltani menomatka muistutti matkaa Visbyyseen aika rankkoine keleineen, jossa alhaalla kajuutassa käynti oli suuri ponnistus. Paluumatka sensijaan oli leppoisa aurinkoisen ja lämpimän sään vallitessa. Oli jopa uimapukukeli. Saari oli kaunis ja näkemisen arvoinen.
 
Kiitän kaikkia purjehdukseen osallistuneita, kun jaksoitte kovissa keleissä ja vastatuulessa tuoda Namihania Azoreille. Toivotan onnea myös tulevalle osuudelle Madeiralle ja Kanarialle. Kiitokset etukäteen myös miehistölle!
 
Lennän huomenna vähän haikein mielin  takaisin Suomeen.
 
Terveisin
 
Marja-Liisa